SERVICII EXCLUSIVISTE
Trimatul cainilor
Aceasta operatie este absolut necesara pentru rasele cu par sarmos si consta in smulgerea cu ajutorul unui instrument special a subparului si parului mort din cauza ca aceste rase naparlesc foarte putin.
Trimatul asigura o aerisire a parului si pielii, o crestere viguroasa a firului de par si accentuarea culorii blanii.
Trimatul este o operatie nedureroasa daca se face incepand cu varsta de 4-5 luni si la un interval recomandat de 2-3 luni. |
Tunsul cainilor,Periatul
Pielea si parul reprezinta o protectie impotriva intemperiilor si controleaza temperatura corpului unui caine. Reflecta de obicei sanatatea si conditia fizica.
Multe rase de caini necesita ingrijire si tuns constant. Cainii sufera 2 naparliri anuale mai mult sau mai putin evidente in functie de rasa din care fac parte si anume: una primavara care este stimulata de cresterea blanii de vara si una toamna produsa de inlocuirea parului de vara cu cel de iarna.
Pe langa faptul ca animalul dumneavoastra de companie va arata si se va simti bine ingrijirea parului are o serie de avantaje:
- prin tundere si periere se elimina firele de par moarte si murdaria;
- se activeaza circulatia sanguina la nivelul pielii;
- se stimuleaza secretia de sebum, ce protejeaza firul de par;
- fiind tuns parul nu se mai incurca si este mai usor de intretinut;
- se pot descoperi mult mai usor eventualii paraziti, micoze sau leziuni ale pielii pe care le putem elimina si trata la timp in cabinetul veterinar.
Nu neaparat o coafura la moda este si cea recomandata pentru catelul dumneavoastra.
Salonul nostru face din tuns si periat o operatie placuta, cu rabdare si blandete, intr-un mediu curat si linistit, folosind accesorii potrivite fiecarui tip de blana pentru a evita deteriorarea parului si a stimula regenerarea acestuia.
In timpul tunsului cainele trebuie sa adopte o pozitie lejera, comoda pentru animal, pentru aceasta salonul de cosmetica veterinara este dotat cu mese de tuns special concepute.
In activitatea noastra nu folosim sedative.
|